Nieuwe 7 Inch singles toegevoegd aan de collectie voor de 70s en 80s party’s

Voor de 70s en 80s party’s heb ik de aflelopen maand mijn collectie behoorlijk uitgebreid, Naast de ruim 100 singles die ik vorige maand heb kunnen toevoegen (met dank aan Hans Stroeve) heb ik ook de afgelopen week weer 14 mooie titels mogen toevoegen aan mijn collectie. (18-02-2024)

70s en 80s party's

Robert Plant – Big Log

Deze waanzinnige single is in Nederland gereased in 1983. Een van mijn persoonlijke toppers. Writers: Plant, Blunt, Woodroffe. Op kant 2 staat het nummer: Messin’ With The Mekon. Geschreven door Martinez.

Mud – Dyna-Mite

Deze track is gereased in 1973 door RAK records. Het Betreft een Belgische versie. De scrijvers van deze song: Chapman en Chinn. Het nummer op kant 2 heet “Do it all over again” geschreven door Gray, Mount, Stiles en Davis.

Debbie Gibson – Only In My Dreams

“Only In My Dreams” van Debbie Gibson kwam uit in 1986. Het betreft hier de Europese uitgave van Atlantic Records. Op kant 2 staat de dub versie van hetzelfde nummer. Producer: Fred Zarr

Johnny Hates Jazz – Shattered Dreams

Deze single is uitgebracht door Virgin Records in 1987. In mijn collectie betreft het de Europese versie. Het nummer is geschreven door Clark Datcher. Op kant 2 staat het nummer “My Secret Garden” Geschreven door Calvin Hayes en Mike Nocito. Genre: Synth Pop.

Paul Young – Every Time You Go Away

Paul Young heeft meerdere toppers op zijn naam staan en deze mocht ik ook nog toevoegen aan de collectie. Het nummer “Every Time You Go Away” is uitgebracht in 1985 en het bedreft hier de Europese versie. Op kant 2 staat “This Means Anything” mede geschreven door Payl Young zelf.

Harold Faltermeyer – Axel F

Deze track is bekend van de film “Beverly Hills Cop” met Eddie Murphie als Axel Foley. Hij is gereleased in 1984 door MCA records. Het is een Europese versie en op kant 2 staat “Shoot Out”

Tone Loc – I Got It Goin’ On

Een held van ons jeugd van toen was o.a. Tone Loc. Deze single heb ik mogen toevoegen aan mijn collectie. Op kant 2 staat “The Homies”. De single is uitgebracht in 1989 en is een Europese versie. Categorie: Hip Hop

Duran Duran – The Wild Boys

Duran Duran heeft meeredere toppers uitgebracht wereldwijd en Wild Boys ontbrak eigenlijk al te lang aan mijn collectie. Nu is deze Europese versie toegevoegd aan mijn collectie voor feestjes met singletjes uit de jaren 70, 80 en begin jaren 90.

Imagination – Just An Illusion

Deze single is uitgebracht in 1982 in de Benelux. Op kant 2 staat een instrumentale versie van het nummer. Geschreven door John Joley en Tony Swain. Red Bus Records. Genre: Downtempo / Disco.

Lou Rawls – You’ll Never Find Another Love Like Mine

Het betreft een Nederlandse versie uitgebracht in 1976. Geschreven door Gamble en Huff onder het label Philadelphia International Records. Genre: Soul / Disco. Op kant 2 staat het nummer “Let’s Fall In Love All Over Again” geproduceerd door Bobby Martin.

Frank Boeijen Groep – De Verzoening

Omdat er veel mensen ook van Nederlandstalige muziek houden doen we er ook mooie toppers bij in dit genre. “De Verzoening” kwam uit in november van het jaar 1985 op het label Ariola. Op kant 2 staat het nummer “Niemand Heeft Gelijk” en is ook geschreven door F. Boeijen.

ABC – Poison Arrow

Een mooi synth pop nummer uitgebracht in 1982 onder het label Mercury. Op kant 2 staat het nummer Theme From “Man Trap”. Nummers zijn geschreven door de muziekanten van ABC zelf. Ons exemplaar is de Nederlandse editie. Check de prachtige video clip.

a-ha – The Sun Always Shines On T.V. 

a-ha is een absolute topper op 70s en 80s party’s, het nummer “Take On Me” is een garantie voor feest op de dansvloer. De single “The Sun Always Shines On T.V. is nu ook een onderdeel van mijn collectie. Uitgebracht in 1985 Warner Brothers Records.

George Benson – Give Me The Night

At last but not least toegevoegd aan mijn collectie “Give Me The Night” van George Benson uit 1980. Uitgebracht op Warner Brothers Records. Writer: Rod Temperton. Op kant 2 staat het nummer “Dinorah, Dinorah” geschreven door Ivan Lins en Vitor Martins.

70s en 80s party’s

Heb je zin om een single feestje te boeken dan kun je contact met mij opnemen. WIl je vrijblijvend kijken wat er in mijn 70s, 80s collectie zit? Check dan deze link>>> COLLECTIE op discogs.

TIP: Volgende week zondag 25 februari 2024 is er in Zwolle weer een XXXL platenbeurs in de IJsselhallen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *